Kategórie
 
 
 
 
 
 

5 nezvyčajných spôsobov využitia keramických obkladov

Blog
13.09.2023

Keramické obklady majú široké využitie v interiéroch a exteriéroch, no mnoho ľudí si neuvedomuje ich potenciál mimo bežných stien a podláh. Ak hľadáte netradičné spôsoby, ako oživiť svoj domov alebo iný priestor, keramické obklady môžu byť vašou tajnou zbraňou. Tu je päť nezvyčajných spôsobov, ako ich využiť prípadne ako zužitkovať prebytočné obklady, ktoré vám zostali po prerábk

1. Obklady na stojany a pultíky v obchode

Obchodné priestory vyžadujú atraktívne riešenia pre prezentáciu tovaru. Keramické obklady môžu poslúžiť ako skvelá možnosť na obloženie stojanov a pultíkov. Ich textúra a farebné variácie pridávajú eleganciu a šmrnc do každého obchodu. Na tento účel sa často používajú obklady s unikátnymi vzormi a štruktúrami, ktoré zaujmú zákazníkov a vytvoria dojem luxusu.

 

2. Horná doska pre stolík z keramických obkladov

Ak hľadáte spôsob, ako vylepšiť stolík v obývacej izbe alebo jedálenskom priestore, keramické obklady sú skvelou voľbou na vytvorenie krásnej horné dosky pre váš stôl. Tieto obklady sú odolné voči vlhkosti a teplu, čo znamená, že váš stolík zostane krásny po mnoho rokov používania. Výber farebných odtieňov a vzorov vám umožní prispôsobiť ich svojmu štýlu a interiéru.

 

3. Obklady na obloženie kvetináčov

Kvetinové záhrady môžete oživiť a dodať im eleganciu a štýl pomocou keramických obkladov. Tieto obklady môžete použiť na obloženie stien kvetináčov alebo dokonca na vytvorenie dekoratívnych kvetináčov priamo z keramických obkladov. Ich odolnosť voči poveternostným podmienkam zabezpečí, že budú vyzerať krásne aj v exteriéroch.

 

4. Podtácky z keramických obkladov

Podtácky slúžia nielen na ochranu stolov pred škvrnami a poškodením, ale aj ako dekoračný prvok v interiéri. Keramické obklady môžu byť ľahko upravené na vytvorenie jedinečných podtácok, ktoré zapadnú do vášho štýlu. Môžete vybrať obklady, ktoré ladia s farbami a vzormi vo vašej izbe alebo zvoliť kontrastné podtácky, ktoré zaujmú na prvý pohľad.

 

5. Obklady do exteriéru

Keramické obklady nie sú určené len pre interiéry. Ich trvanlivosť a odolnosť voči poveternostným podmienkam ich robia ideálnymi na výzdobu exteriérových stien, plotov a dokonca terás. Môžete vytvoriť umelecké diela v exteriéroch použitím rôznych farieb, vzorov a tvarov keramických obkladov. Táto netradičná aplikácia pridáva osobitý a unikátny dotyk vášmu exteriéru.

Využitie keramických obkladov vo vašom domove alebo obchode môže viesť k vytvoreniu výnimočných a štýlových priestorov. Ich všestrannosť v kombinácii s kreativitou vám umožní vytvoriť nezvyčajné a pôsobivé dizajnové prvky, ktoré prinesú do vášho prostredia šarm a eleganciu. Takže, nebojte sa experimentovať a dajte keramickým obkladom priestor, ktorý si zaslúžia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia