Kategórie
 
 
 
 
 
 

Dlažba do kuchyne: Na čo nezabudnúť pri jej výbere?

Blog
13.04.2023

Pri výbere správnej dlažby do kuchyne sa môže zdať, že musíte myslieť na milión detailov. Aká farba bude vyzerať najlepšie? Aký typ dlažby si vybrať? Je naozaj dôležité brať do úvahy veci ako odolnosť voči vode a trvanlivosť? 

Aké faktory sú dôležité pri výbere kuchynskej dlažby?

Mnohí ľudia nakoniec kúpia len to, čo dobre vyzerá, bez toho, aby zvážili všetky detaily, ktoré sú súčasťou dokonalého výberu dlažby do kuchyne. V tomto článku vám pomôžeme zorientovať sa v dôležitých aspektoch pri výbere dlažby do kuchyne.Pri výbere kuchynských obkladov a dlažieb je naozaj dôležité zvážiť viacero faktorov. Dlažba musí nielen dobre vyzerať, hodiť sa do vášho interiéru, či byť moderná, ale je potrebné zohľadniť aj praktické hľadisko, aby ste boli spokojní dlhodobejšie.

Po prvé: myslite na to, koľko vody a vlhkosti sa nachádza v kuchyni. Ak často varíte, mali by ste sa poobzerať po dlažbách, ktoré sú odolné voči vode. Určite budete chcieť dlažby, ktoré sú odolné voči vode, aby neabsorbovali žiadnu rozliatu tekutinu. Podobne je dôležitá aj odolnosť proti oderu, pretože v kuchyniach sa často pohybujete a občas na dlažbu aj niečo spadne.

Pokiaľ ide o dizajn, odporúčame sa vyhýbať čisto bielym alebo svetlým farbám, pretože na nich býva ľahšie vidieť špina a škvrny a dobre nezakryjú ani malé nedokonalosti.

Pri výbere kuchynských dlažieb by ste mali vždy zvážiť, ako sa udržiavajú. Uistite sa, že ste si vybrali dlaždice, ktoré sa ľahko čistia a udržiavajú. V kuchyni je zakvapkaná, či zašpinená podlaha častejšie ako v iných miestnostiach, a preto jednoduchú údržbu naozaj oceníte.

Typy dlažieb najvhodnejších do kuchyne a prečo

Ďalšou vecou, ktorú treba zvážiť pri výbere dlažby, sú typy a materiály dlažby, ktoré sú pre kuchyňu najvhodnejšie. Ide o kľúčový prvok ak chcete vybrať dlažbu do kuchyne, ktorá vydrží roky.

Porcelánové a keramické dlažby do kuchyne

Porcelánové a keramické dlažby sú obľúbenou voľbou do kuchyne vďaka svojej odolnosti voči vode a jednoduchej údržbe. Dodávajú sa tiež v rôznych veľkostiach, tvaroch, farbách a vzoroch, ktoré vám dávajú veľa príležitostí na kreatívny prístup k dizajnu kuchyne.

Prírodné kamene do kuchyne

Prírodné kamene, ako napríklad žula, mramor alebo travertínové obklady, vnesú do vášho domova eleganciu. Sú síce drahšie ako keramické alebo porcelánové obkladačky, ale vďaka svojej odolnosti sú skvelou dlhodobou investíciou. Nie je žiadnym tajomstvom, že kuchyne bývajú špinavé - môžu byť plné rozliatych tekutín, mastných škvŕn a všeličo v nich vyšplechne. Preto je veľmi dôležité vybrať do kuchyne dlažby, ktoré sú odolné voči vode aj škvrnám. Tieto dva materiály sú odolné voči odieraniu a máte pri nich istotu, že nenapučia hneď ako ich trochu zakvapkáte vodou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia