Kategórie
 
 
 
 
 
 

Výber dlažby na terasu

Blog
22.04.2023

Kde začať keď chcete vylepšiť svoju terasu? Výber správnej dlažby na terasu môže byť náročná úloha a možností na výber je neúrekom. Na konci tohto článku budete mať všetky informácie potrebné na výber dlažby na terasu, ktorá vyhovuje vašim potrebám a vkusu!

Aké sú rôzne materiály dlažby na terasu?

Bez ohľadu na veľkosť vašej terasy jej môže dobre zvolená dlažba dodať elegantný, útulný alebo moderný vzhľad. Ale kde začať pri toľkých druhoch dlažby, z ktorých si môžete vybrať?

Pozrime sa v prvom rade na materiály dlažby na terasu:

Keramická dlažba: Ak hľadáte dlažbu na terasu, ktorá si nevyžaduje veľkú údržbu a má vysokú odolnosť voči poveternostným podmienkam, keramická dlažba je pravdepodobne tou správnou voľbou. Dodáva sa v rôznych farbách a veľkostiach, aby vyhovovala akýmkoľvek dizajnovým preferenciám. Keramické dlažby navyše vyzerajú naozaj luxusne.

Drevená dlažba: Obľúbená voľba pre vonkajšie terasy vďaka svojmu nadčasovému vzhľadu a pocitu tepla - drevené dosky sú tiež protišmykové, čo sa bude hodiť počas vlhkých mesiacov. Ich nevýhodou môže byť kratšia živosť v porovnaní s keramickou dlažbou a taktiež je potrebná pravidelná starostlivosť. Pravé drevo odporúčame pravidelne ošetrovať špeciálnym náterom, ktorý chráni pred UV žiarením aj vlhkosťou.

Betónová dlažba: Betón je zvyčajne najlacnejšou možnosťou, pretože je odolný a ľahko sa inštaluje. Poskytuje skvelý základ na položenie trávy alebo umiestnenie dekoratívnych kameňov, ale v zimných mesiacoch môže byť dosť studený a môže si vyžadovať občasné opätovné utesnenie.

Môžete nájsť aj imitácie týchto materiálov, ktoré majú svoje vlastné výhody a nevýhody. Nezabudnite, že akýkoľvek materiál, ktorý si vyberiete, by mal dopĺňať štýl fasády vášho domu, aby ste dosiahli celkový prirodzený vzhľad, ktorý vydrží dlhé roky!

Faktory, ktoré treba zvážiť pri výbere dlažby na terasu

Pri výbere ideálnej dlažby na terasu by ste mali zvážiť niekoľko faktorov. Dôležitá je odolnosť voči poveternostným vplyvom, protišmykový povrch, vzhľad a údržba.

Odolnosť voči poveternostným vplyvom a protišmykovosť: Pri výbere správnej dlažby pre vašu terasu je najdôležitejšie zohľadniť odolnosť voči poveternostným vplyvom a protišmykovosť. Keďže nechcete, aby sa vaša terasa poškodila pri nepriaznivom počasí alebo aby mokrá dlažba bola šmykľavá a nebezpečná, je nevyhnutné, aby ste si vybrali materiál na povrch terasy, ktorý je odolný a protišmykový.

Údržba dlažby na terasu: Rýchla údržba je na terase veľkou výhodou. Na terasu často napadá napríklad lístie, či iné nečistoty a preto je výhodou keď sa dajú rýchlo odstrániť. Na terase budete tiež pravdepodobne často grilovať, či jesť preto je ideálne zvoliť materiál na ktorom nezostávajú škvrny z oleja.

Zladenie dlažby na terasu a fasády: Pekná terasa je skvelý spôsob, ako zvýšiť hodnotu vášho domu a skrášliť exteriér. Ale čo ak neviete, ako zladiť terasovú dlažbu s fasádou? Kľúčom k dosiahnutiu celistvého vzhľadu je výber správnych materiálov na fasádu a terasu, ktoré budú navzájom ladiť a ladiť s celkovým štýlom vášho domu. Vaša terasa je predsa súčasťou vášho domu, takže jej estetika je rovnako dôležitá ako praktickosť!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia